A Modo Mio
Capsule Lavazza A Modo Mio
O capsulă pentru Lavazza A Modo Mio conține 7,5 grame de cafea irezistibilă. Potrivit Lavazza, aceasta este cantitatea optimă pentru prepararea unui espresso. Cafeaua constă din boabe de cafea atent selectate care au fost amestecate, prăjite și măcinate. După aceea, cafeaua măcinată a fost presată bine împreună, ceea ce îmbunătățește calitatea Espresso și împiedică pătrunderea zațului de cafea în băutură. Pentru a păstra aroma, capsula a fost bine închisă și ambalată în vid.
În prepararea Espresso-ului, presiunea pompei joacă un rol major. Presiunea optimă a pompei va asigură o cremă perfectă deasupra Espresso-ului. Presiunea pompei este setată automat de un aparat Lavazza A Modo Mio astfel încât să obțineți întotdeauna Espresso-ul perfect. Procesul lent de extracție desfășoară și intensifică aromele din cafea.
Când savurați o cafea de la Lavazza, puteți gusta boabe de cafea din diferite colțuri ale lumii. Combinațiile de arome sunt create de experți în cafea care se deplasează la diferite locuri de producție pentru a gusta cafeaua în stare brută. Aici, experții selectează și cele mai bune boabe de cafea pentru amestecurile lor.
Toate cafelele Lavazza sunt amestecuri formate din cinci până la șase cafele diferite. Acestea includ fie boabe 100% Arabica, fie un amestec de boabe Arabica și Robusta.
Gustul boabelor Arabica variază în funcție de zona în care au fost cultivate. Cu Arabica din Brazilia, de exemplu, veți obține o cafea dulce, cu un gust puternic de ciocolată. Cu Arabica din Africa, pe de altă parte, veți obține o cafea mai proaspătă și mai fructată. Prin amestecarea Arabica din diferite colțuri ale lumii, obțineți o cafea cu un gust unic.
Cu boabele Robusta, cafeaua capătă de obicei un gust mai amar. Cu toate acestea, conținutul de cofeină al unei cafele cu boabe Robusta este, de asemenea, mai ridicat. Dacă doriți o cafea revigorantă și în același timp cu o amărăciune ușoară, alegeți un amestec de Arabica și Robusta.
Despre Lavazza și Lavazza A Modo Mio
Pentru a-și dezvolta cunoștințele despre cafea, Luigi a călătorit în Brazilia, unde i s-au deschis ochii asupra marelui potențial pe care îl avea cafeaua.
După Primul Război Mondial, vânzările de cafea ale lui Luigi au început să ia avânt. Acest lucru a însemnat că afacerea sa s-a extins rapid. O mare parte a familiei era acum implicată în companie, cum ar fi fiul lui Luigi, Guiseppe.Al Doilea Război Mondial a încetinit un pic creșterea companiei, dar după câțiva ani lucrurile au mers din ce în ce mai bine. În 1955, o altă generație s-a alăturat companiei, fiul lui Guiseppe, Emilio. El a îmbogățit compania cu ideile sale clare și inovatoare.De la început și până în prezent, Lavazza a fost deținută de 4 generații ale familiei. Marca de cafea este atât de populară încât s-a răspândit în 90 de țări din întreaga lume. În aceste țări se beau aproximativ 27 de miliarde de cești de cafea Lavazza în fiecare an.
Istoria Lavazza poate fi gustată și astăzi în toate amestecurile de cafea pe care le oferă. Compania produce încă multe combinații diferite, continuând munca lui Luigi.
Gustul cafelei Lavazza
Lavazza iese în evidență prin diferitele sale combinații de arome ale cafelei. La companie, amestecarea cafelei este o formă de artă. Acesta a fost inventat în urmă cu peste 120 de ani de către fondatorul Luigi. Amestecurile de cafea sunt rețete secrete concepute de experți cu o mare pasiune pentru cafea. Acest lucru face ca amestecurile de cafea să fie speciale și recognoscibile.
Cu un aparat Lavazza A Modo Mio puteți crea întotdeauna Espresso-ul perfect. Gustul exact al cafelei depinde de dumneavoastră. Puteți alege între boabe de cafea ușor prăjite, prăjite mediu sau prăjite închis. În plus, puteți alege și între capsulele Lavazza originale sau capsulele compatibile pentru aparatul dvs.
La majoritatea aparatelor cu capsule puteți prepara un espresso aromat pe care îl puteți savura ca atare. Dacă aveți un aparat cu mai multe funcții, puteți face și băuturi delicioase de cafea cu lapte. Acestea pot fi, de exemplu, un Latte Macchiato, Cortado sau Café au Lait. Dacă doriți, puteți prepara și o ceașcă mare obișnuită de cafea neagră.
Cu un aparat cu capsule, viața este mai ușoară, deoarece nu durează deloc să preparați o ceașcă de cafea irezistibilă și corpolentă. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la cantitatea de cafea sau la numărul de cești de care aveți nevoie. De îndată ce simțiți nevoia de o ceașcă de cafea, puteți introduce doar o capsulă și lăsați aparatul să facă restul.
Aparatul cu capsule este convenabil și în momentele în care primiți vizitatori neașteptați. Puteți prepara rapid o ceașcă de cafea pentru oaspeții dvs. fără a-i lăsa nesupravegheați pentru prea mult timp.